Natuurlijk is een entrecote bestellen een veilige keuze waar niets mis mee is. Maar wat krijg je als je “andouillettes” bestelt? En heb je wel zin in “écrevisses”? En komt het wel uit om “poulet aux quarante gousses d’ail” te eten, gezien je verdere afspraken? Deze zeer uitgebreide en vernieuwde app Culinair Frans A-Z van taleninstituut Interculture is voor iPhone en Android gebruikers die zich alleen plezierig willen laten verrassen met een keuze uit het uitgebreide repertoire van de creatieve Franse kok.

Inhoud:
Culinair Frans A-Z (12.500 Franse trefwoorden)
Wijn A-Z (500 termen)
Kaas (400 termen)
Menukaart
Restaurant (praktische zinnen N-F met uitspraak door native speaker)
– Tafeltje reserveren
– Aankomst restaurant
– Kiezen uit de menukaart
– Afrekenen na etentje
Culinaire spreekwoorden

Zoekfunctie F>N en N>F (doorzoekt razendsnel de gehele app)
Zoekhistorie (overzicht van je opgezochte woorden)
Info (Hoe werkt deze app?)

Je hoeft de Culinair Frans A-Z app maar 1 keer te downloaden. Super handig: geen internet verbinding nodig.

Je komt zo vaak onbekende gerechten en ingrediënten tegen in een Frans restaurant of in de supermarkt. Die kun je nu opzoeken in dit uitgebreide culinaire woordenboek Frans-Nederlands met ruim 12.500 veelvoorkomende termen. En omdat veel mensen het lastig vinden om een tafeltje te reserveren en te bestellen, hebben we ook een aantal voorbeeldzinnen opgenomen, met het geluid van de Franse native speaker erbij. De Fransen zeggen: “Un jour sans vin est comme un jour sans soleil”, daarom hebben we voor de liefhebber ook een overzicht van 500 wijntermen opgenomen: handig als je wijn proeft en je de ober wilt melden dat de wijn kurk heeft, maar natuurlijk ook als deze je heerlijk heeft gesmaakt. Handig dus voor wie van lekker eten en drinken houdt.
Ook vind je 400 verschillende kaastermen, superfoods, detox drankjes, smoothies, kooktechnieken, keukenbenodigdheden, recepten terminologie, Franse ingrediënten en producten uit de supermarché, 100 cocktaildrankjes en 170 biertermen en veel over gezonde voeding. Ook handig als je vegetarisch, ergens allergisch voor bent of een dieet volgt.

Review