Maatwerk & tarieven

Tarieven voor een taaltraining Frans op maat.
Vanaf € 75,00 per persoon per lesuur excl. 21 % BTW.
Neem contact op voor een offerte op maat en vraag naar de cursuscoördinator Frans. 033 4624026

Aanpak

Analyse trainingsbehoefte:
Leerdoelen
Tijdsduur training
Voorkennis
Testen cursist(en)
Instapniveau: European Framework of Reference (Raad van Europa)
Aanpak en keuze lesmateriaal
Formeren homogene groepen/bepaling individuele training

Communicatieve elementen

Rollenspellen
(groeps)Discussies
Luisteroefeningen
Spreekvaardigheid
Presenteren
Schrijfvaardigheid (huiswerk)
n.b. casuïstiek wordt aan uw bedrijf ontleend

Zakelijke modules in vakjargon

Telefoneren
Klachtbehandeling
Douaneformaliteiten/logistiek
Offertes/e-mails//brieven/documenten/productbeschrijvingen
Inkoop/verkoop
Klanten bezoeken -en ontvangen
Informatie inwinnen en verstrekken
Cijfers/plannen presenteren
n.b. onderwerpen worden aan uw bedrijf ontleend

Cognitieve elementen

Cultuurverschillen: de “Franse slag” versus Nederlandse directheid
Standaardzinnen voor de dagelijkse praktijk
Grammatica, Onderricht en zelfstudie
Formules de politesse
Ervaringen van Nederlandse ondernemers in Frankrijk

Testen | evaluatie.
Aan het begin en eind van de cursusmodules wordt getest om het startniveau en de vorderingen te bepalen met als uitgangspunt de indeling van niveaus van het Common European Framework of Reference (ontwikkeld door de Raad van Europa). Regelmatig neemt de cursuscoördinator contact op met de cursisten om te evalueren en meteen op eventuele wensen/wijzigingen in te springen, dit uiteraard in nauw overleg met de docent.
Welke cursus is voor u het meest geschikt?
Wij maken altijd een cursus op maat, dus u kunt het beste even telefonisch of per mail contact opnemen 033 4624026 info@interculture.nl

Spreekvaardigheid
Zo veel mogelijk de schroom en blokkades wegnemen in het Frans te spreken, als extra hulp hierbij dient de cursist 7500 handige uitdrukkingen (uit een speciaal samengestelde reader en cd/mp3 materiaal) uit het hoofd te leren. Veel oefening in conversatie met de Franstalige docent, oefenen met uitstekende cd’s, cd-rom tijdens verloren momenten. Het uitgangspunt van de spreekvaardigheid is het reageren op verschillende klantencontacten en te leren “professioneel te roeien met de riemen die je hebt”.

Grammatica
Uitsluitend de benodigde grammatica, zo structureel en simpel mogelijk. Veel aandacht voor de werkwoorden, tijdsbepalingen en correcte communicatieformules.

Luisteren
Luistervaardigheid/spreekvaardigheid/uitspraak/inslijp-oefeningen. Dagelijks oefenen met cd, mp3, cd-rom. l’Intonation de la phrase: dit dient steeds ingeslepen te worden. Tips voor TV5, speelfilms met ondertiteling in het Frans, computertraining. Cursisten starten in principe al zelf met een door ons geadviseerde zelfstudiecursus op cd-rom voor optimaal start resultaat.

Idioom | uitspraak
Het zich eigen maken van veel voorkomende vakterminologie. Het leren van belangrijke zinnen/idioom 3000-6000 woorden. Het gaat hierbij vaak om finesses, die de tweetalige docenten (native spaeakers) goed kunnen aangeven. De cursist werkt met een reader à la carte. Veel aandacht voor de correcte uitspraak, meer informatie op deze site over fonetiek/uitspraakregels bij Vocabulaire. Hier staan ook handige zinnen en thematische woordenlijsten.

Onderwerpen naar keuze
Een greep uit de onderwerpen: telefoneren, vragen om verduidelijking, spellen, getallen, herhalen, beginnen/eindigen gesprek. inlichtingen vragen/geven, douaneformaliteiten, klachtenbehandeling, bestellen, leveren, betalen, helpdesk, aanmaningen, omgaan met ontevreden klanten, cijfers presenteren, small talk, hotel, restaurant, technische uitleg, rondleiding in het bedrijf, zich voorstellen, vergaderen, gegevens checken, zich oriënteren, produkt presentaties, verkoop, marketing, 2e huis in Frankrijk etc. Uitgangspunt dient om zo snel mogelijk met authentiek of gekozen materiaal te werken van het bedrijf of particulier en meteen in te gaan op het Franse vakjargon. Keuze is in overleg.

Oefenen met cd’s | cd-rom | dvd | podcast
Bij de cursus maken wij gebruik interactief cursusmateriaal om in de ‘verloren momenten” te oefenen, met allerlei zakelijke onderwerpen en grammaticale inslijpoefeningen en idioomvaardigheden.