Persbericht nieuwe release Culinair Frans A-Z App

Download foto’s:
Via deze link kunt u alle foto’s in hoge resolutie downloaden als .zip bestand.

Persbericht

Nieuwe release Culinair Frans A-Z eten en drinken app

Niemand hoeft meer met een mond vol tanden te staan in een Frans restaurant of supermarché. Met deze handige snelle app met 14.000 trefwoorden kies je wat je eet en haal je meer uit je verblijf in Frankrijk.

Culinair Frans A-Z eten en drinken in Frankrijk app is nu beschikbaar voor iPhone èn Android. Na jarenlang topnoteringen in de App Store hitlijst eten en drinken, is de nieuwe versie er nu ook voor Android. Daarnaast is de prijs verlaagd, van € 3,49 naar nog maar € 2,99.

Creatieve Franse kok
Natuurlijk is een entrecote bestellen een veilige keuze waar niets mis mee is. Maar wat krijg je als je ‘andouillettes’ bestelt? En heb je wel zin in ‘écrevisses’? En komt het wel uit om ‘poulet aux quarante gousses d’ail’ te eten, gezien je verdere afspraken? Deze zeer uitgebreide en vernieuwde app Culinair Frans A-Z van taleninstituut Interculture is voor iPhone en Android-gebruikers die zich alleen plezierig willen laten verrassen met een keuze uit het uitgebreide repertoire van de creatieve Franse kok.

Android-versie
“Er kwamen zoveel verzoeken binnen om een Android-versie te ontwikkelen dat we daaraan wel moesten voldoen. De zoektocht naar nieuwe culinaire woorden is een uit de hand gelopen passie geworden. We hebben nu een zeer uitgebreide app voor alle Nederlanders, die hierdoor meer kunnen genieten van lekker en gezond eten in Frankrijk”, aldus Cobien Heemskerk van Interculture. “Het is altijd een beetje spannend om in een restaurant of bar iets in het Frans te bestellen. Want wat krijg je dan voorgeschoteld?. We hebben daarom ook Franse voorbeeldzinnen met geluid door native speaker opgenomen. En je komt zo vaak onbekende gerechten tegen of ingrediënten in de winkel. Die kun je nu direct opzoeken in deze handige offline app.”

Inhoud van de app
– Culinair Frans A-Z (14.000 Franse trefwoorden)
– Wijn A-Z (900 termen met een overzicht van de grands crus classés)
– Kaas (400 termen)
– Menukaart
– Restaurant (praktische zinnen N-F met uitspraak door native speaker)
– Tafeltje reserveren
– Aankomst restaurant
– Kiezen uit de menukaart
– Afrekenen na etentje
– Culinaire spreekwoorden

– Zoekfunctie F>N en N>F (doorzoekt razendsnel de gehele app)
– Zoekhistorie (overzicht van je opgezochte woorden)

Info (Hoe werkt deze app?)
Je hoeft de Culinair Frans A-Z app maar één keer te downloaden. Super handig: geen internet verbinding nodig.

Genieten van lekker en gezond eten en drinken
Met deze eten en drinken Frans A-Z app heb je altijd je F-N woordenboek bij de hand en geniet je nog meer van de Franse keuken. Wil je een tafeltje reserveren of wat bestellen, beluister dan de voorbeeldzinnen onder Restaurant, die je ook in het Frans kunt beluisteren (native speaker). Het overzichtje van wijnterminologie (maar liefst 900 woorden en voor de liefhebber een overzicht van de Franse grands crus classés) is handig als je wijn proeft en je de ober (of sommelier) er iets over wilt vragen. Ook vind je 400 verschillende kaastermen, superfoods, detox drankjes, smoothies, kooktechnieken, keukenbenodigdheden, recepten terminologie, Franse ingrediënten en producten uit de supermarché, 100 cocktaildrankjes en 170 biertermen en veel over gezonde voeding. Ook handig als je vegetarisch, ergens allergisch voor bent of een dieet volgt en een echte aanrader als je werkt in de horeca.

Verkrijgbaar in de Play Store

Verkrijgbaar in de App Store

Noot voor de redactie:
Journalisten, redacteuren en reviewers kunnen deze app gratis ontvangen en bekijken. Vraag een gratis Android of iOs promotiecode aan per mail of telefonisch.

Contact: Interculture
Cobien Heemskerk
Koningin Beatrixplantsoen 38
3818ZB Amersfoort
info@interculture.nl
T: 033-4624026
www.interculture.nl

Rubrieken:
Reizen, lifestyle, toerisme, culinair, Frans, restaurant, menu, keuken, Franse menukaart, wijn, horeca, diner, wijnkaart, gerechten, culinair woordenboek, Franse keuken, eten en drinken in Frankrijk, vegetarisch, puur Frans eten, Franse kaas, genieten aan tafel in Frankrijk, boodschappen doen in Franse supermarkt, Frans recepten vertalen, vakantie in Frankrijk, een eigen huis in Frankrijk, Franse gastronomie.